[...] przez amerykansie stowarzyszenie chorb serca produktow. w izraleu ministrrstwo zdrowia zalecilo unikanie soi. A FDA wycofuje sie z dotychczasowych zalecen ilosci dozwolonej do spozycia. Chyba starczy by trzymac sie od tego produktu z daleka Jezli jesc to tylko straczkowe, nasze znane, zwyczajne , a soje uzywac jako sos sojowy, tempeh, czy miso
[...] super ostry, ja kupuje wersje czosnkowa lub z trawa cytrynowa, bardzo fajnie poprawia smak wszystkiego :) ja dodaje do mies, salatek, tunczyka, sera a jak mam koncowke sosu, dodaje wode + jakies przyprawy/sos sojowy i robie z niego marynate do miesa. Wrap jest firmy Dijo, zwie sie multigrain, tez jest przenny (54%) ale z otrebami i innymi [...]
DAY 2 Dieta: - wrap pełnoziarnisty + ryba - pierś z kurczaka + makaron ryżowy + kieliszek oliwy + sos sojowy - kaszanka (a tak wpadlo do podbicia kcal) - kieliszek wina czerwonego wytrawnego (trzeba było dokończyć :) Coś mi sie wydaje, że za dużo wegli za mało tłuszczu.. ale nie wiem jak mam dobić powyżej 2000kcal na białku i tłuszczu, nie chce [...]
Tutaj na pierwszym planie pierogi jiaozi z nadzieniem z jajecznicy z jiucai'em (coś z wyglądu jak szczypiorek, ale o innym smaku). Na środkowym półmisku pośrodku sos sojowy zmieszany z wasabi, po lewej po prostu grzyby mu'er, a po prawej kawałki meduzy. Dalej wspomniana już wyżej baranina. [...]
tu na 2 części /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/39b5176b70a841d5b768a06f813ebc98.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/3b5a7e85526b469d8990e1c4dc0eee1e.jpg a i zapomniałem dodać że przyprawy w użyciu, w proszku papryka, czosnek, pieprz, zioła prowansalskie, soli nie używam, czasami sos sojowy ale bardzo rzadko Zmieniony przez - nocnykur w dniu 2013-04-21 20:58:09
[...] super cuts z l-karnityną+ błonnik w tabletkach DRUGIE ŚNIADANIE: serek biały z cebulką OBIAD: ryż brązowy + marchewka+ kukurydza+ groszek+ grzybki mung+sól, pieprz i sos sojowy (łyżeczka) PODWIECZOREK: jabłko KOLACJA: odżywka białkowa + błonnik DZIEŃ 2 ŚNIADANIE: odżywka białkowa+ dwie tabletki super cuts z l-karnityną+ błonnik w [...]
[...] uwielbiam na sposób robiony przez moją żone, drobno pokrojone paski piersi+pieczarki+mała ilośc marchwi w kostke +brokuły +kalafior+małą ilość kukurydzy +kapusta pekińska +sos sojowy+przyprawa do kurczaka, zasmażasz to wszystko na patelni teflonowej pod przykryciem(pycha), inna szybka wersja na dużą ilość kurczaka- kładziesz piersi do [...]
[...] smaku... smazysz to 5 minut na srednim ogniu, zeby miesko ladnie wygladalo, potem dorzucasz warzywa, np cukinia, papryka , patison, dodajesz przyprawy :curry, chili, oraz sos sojowy, nastepnie duszisz to pod przykryciem pokryweczka przez 20 minut na slabym ogniu, i na koniec dodajesz ryz wczesniej ugotowany, mieszasz mieszasz i jest super, aha [...]
[...] 40 dag twardych moreli 1 pęczek młodej cebulki 5 dag zielonych oliwek 5 dag czarnych oliwek ½ łyżeczki rozgniecionych ziaren ryżu 3 łyżki oliwy z oliwek sos sojowy cynamon 7 dag orzechów laskowych 1) Ryż zeszklić na łyżce oliwy, dodać do niego bulion, dodać pieprz i zagotować. Ryż gotować do miękkości na średnim ogniu. [...]
[...] takiego zjesz wiecej niz np smazonego, duszone jest tez smaczniejsze niz gotowane, do duszonego dasz ziola dasz marchew, cebulke, pietruszke... przejdzie mieso nimi i bedzie smaczne, mozesz tez marynowac przed duszeniem w marynatch wlasnych /bialka jaj, sos sojowy, ziola/ lub kupnych. pozdr mc Zmieniony przez - marek.c w dniu 2008-04-24 17:27:14
piers z kuraka + karkówka + boczek ( koniecznie chudy) + warzywka jakie masz pod ręką najlepiej cebula ,papryka i cukinia . Wazna jest jeszcze zalewa w której marynujesz mięso. Ja robie taką: sos sojowy, oliwa z oliwek, przyprawy , posiekany czosnek . Wrzucasz miecho na noc przed grillowaniem i potem palce lizac polecam
Każda kasza będzie dobra. Ważne żeby je urozmaicać na inne. Polecam jeszcze zwrócić uwagę na proporcje kwasów tłuszczowych w diecie. Brakuje omega 3 (EPA i DHA). Również warto dodać czasami oliwę, olej kokosowy, tłuste mięsa, masło. Jasne, dzięki! Mam rozumieć, że chodzi o takie rzeczy jak orzechy, migdały, sos sojowy, ew. też sushi?
[...] smażę "Sauté", minimalna ilość oliwy z oliwek (pół łyżeczki) dokładnie rozsmarować na patelni i do piersi z kurczaka w zupełności wystarczy. Często daję do marynowania sos sojowy, ocet balsamiczny, które dodatkowo nawadniają mięso. Jak za sucho, podlewam małą ilością wody. edit: co do temp. dymienia oliwy - trzeba oczywiście uważać z [...]